Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Сърца с парченца ябълки

Сърца с парченца ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
1 ч.ч захар
½ ч.ч олио
2 ч.ч брашно
1 ябълка - златна превъзходна
1 ч.л канела
1 ванилия
2 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме ябълката и я нарязваме на много малки парченца. Разбиваме яйцата със захарта с миксер. В млякото слагаме содата да се активира. Прибавяме киселото мляко при яйцата, заедно с олиото, ванилията за аромат и канелата. Прибавяме брашното и продължаваме да разбиваме с миксер. Нарязаната ябълка слагаме и нея вътре. Объркваме всичко с лъжица, за да се разнесат ябълковите парченца навсякъде. Намазваме с олио и посипваме с брашно 12 формички за мъфини с форма на сърце. Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като се опекат достатъчно стават с приятен цвят и загар, много ароматни. Проверяваме дали са се изпекли с клечка за зъби.


Продукти: кисело мляко, сода за хляб, захар, олио, брашно, ябълки, канела, ванилия, яйца

Тагове: Мъфини, Кексчета, Рецепти за Свети Валентин

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Мъфини с ябълка и канела
Мъфини с ябълка и стафиди

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сърца с парченца ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear