Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи

Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
1/2 пакетче масло

за пълнежа:
8 ябълки
1/2 ч. ч. орехи
1/3 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. галета
2 ч. л. канела

за сиропа:
1 ч. ч. ябълков сок
1 ч. ч. вода
1 и 1/2 ч. ч. захар
лимонов сок - от половин лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ябълките се белят и настъргват, после се смесват със захарта, канелата, галетата, карата на лимона и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото. Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се навива на руло от тясната страна. Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 до готовност. Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и водата и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.


Продукти: кори за баница, краве масло, ябълки, орехи, захар, галета, канела, лимони

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Щрудел с домашно точени кори
Щрудел с круши и ябълки
Щрудел с ябълки и банан
Щрудел с ябълки, локум и орехи
Ябълков щрудел

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама