Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Сиреньови питки

Сиреньови питки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за кваса:
1 кубче прясна мая
1 чаена чаша брашно
250 мл вода
1 супена лъжица захар

600-650 гр. брашно
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 яйца
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица сол
150 грама сирене
80 грама краве масло /ползвах немско/
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сиреньови питки от сайта Супичка. Това е рецепта, приготвена от Теди Кацарова.  Приготвих я, става лесно и много, ама много вкусно. Опитайте. Рецептата е точна и сполучлива, само грамажа на маслото намалих малко.

В купа изсипвате 250 мл хладка вода, разтваряте в нея кубчето мая, добавяте брашното и 1 супена лъжица захар. Бъркате до получаване на каша, покривате с кърпа и оставяте да втаса.

Пресейте брашното. В отделен съд разбъркайте яйцата с киселото мляко, солта, олиото и оцета. След като сместа с маята е втасала, добавете към нея сместа с яйцата, като леко разбъркайте. При непрекъснато бъркане малко по малко добавете пресятото брашно и замесете меко тесто, което поставете в голяма купа и оставете да втаса на топло за около 40-50 минути, докато удвои обема си. След като тестото втаса, разделете тестото на три равни части. Всяка част разтеглете на правоъгълник, който намажете с разтопено на водна баня масло и поръсете с натрошено сирене. Навийте правоъгълника откъм широката страна, така че да се получи дълго руло, което нарежете на колелца. Така правим с всичките. Колелцата наредете плътно в тава, предварително намазана с мазнина. Накрая намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато питките придобият апетитен златист цвят.


Продукти: мая, брашно, вода, захар, кисело мляко, яйца, оцет, олио, сол, сирене, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене
Питки със сирене и кренвирши

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Декември 2016
Веселина Великова
На снимката Сиреньовите питки, така приготвени са 1/2 доза. Прави се 1 лист, навива се и се реже на кръгчета, после се нарежда в тавата. Тавата е с диаметър 25 см. Достатъчна закуска за 2-3 души.



Ако желаете, може да сложите връзка към Сиреньови питки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама