Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Сиреньови питки

Сиреньови питки

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за кваса:
1 кубче прясна мая
1 чаена чаша брашно
250 мл вода
1 супена лъжица захар

600-650 гр. брашно
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 яйца
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица сол
150 грама сирене
80 грама краве масло /ползвах немско/
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сиреньови питки от сайта Супичка. Това е рецепта, приготвена от Теди Кацарова.  Приготвих я, става лесно и много, ама много вкусно. Опитайте. Рецептата е точна и сполучлива, само грамажа на маслото намалих малко.

В купа изсипвате 250 мл хладка вода, разтваряте в нея кубчето мая, добавяте брашното и 1 супена лъжица захар. Бъркате до получаване на каша, покривате с кърпа и оставяте да втаса.

Пресейте брашното. В отделен съд разбъркайте яйцата с киселото мляко, солта, олиото и оцета. След като сместа с маята е втасала, добавете към нея сместа с яйцата, като леко разбъркайте. При непрекъснато бъркане малко по малко добавете пресятото брашно и замесете меко тесто, което поставете в голяма купа и оставете да втаса на топло за около 40-50 минути, докато удвои обема си. След като тестото втаса, разделете тестото на три равни части. Всяка част разтеглете на правоъгълник, който намажете с разтопено на водна баня масло и поръсете с натрошено сирене. Навийте правоъгълника откъм широката страна, така че да се получи дълго руло, което нарежете на колелца. Така правим с всичките. Колелцата наредете плътно в тава, предварително намазана с мазнина. Накрая намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато питките придобият апетитен златист цвят.


Продукти: мая, брашно, вода, захар, кисело мляко, яйца, оцет, олио, сол, сирене, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене
Питки със сирене и кренвирши

Последни статии

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Как трябва да се хранят жените според възрастта си

Балансираното хранене гарантира не само добро самочувствие, но също така пряко влияе на здравето, външния вид и работоспособността.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар12 Декември 2016
Веселина Великова
На снимката Сиреньовите питки, така приготвени са 1/2 доза. Прави се 1 лист, навива се и се реже на кръгчета, после се нарежда в тавата. Тавата е с диаметър 25 см. Достатъчна закуска за 2-3 души.


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Сиреньови питки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама