Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пържени питки със заквасена сметана и сирене

Пържени питки със заквасена сметана и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ½ ч.ч сирене
2 1/2 ч.ч брашно тип 650
1 ч.ч заквасена сметана Пилос
1 щипка сол
1 щипка захар
1 яйце
олио – за пържене
оцет – 2 капки
½ пакетче амонячна сода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашното в купа или съд за месене. По средата правим кладенче и вътре слагаме 1 щипка захар, 1 щипка сол, яйцето. Амонячната сода слагаме в супена лъжичка и капваме 2 капки оцет, за да шупне. В заквасената сметана добавяме шупналата сода и разбъркваме. Добавяме я при брашното. Слагаме вътре при другите продукти и натрошеното сирене. Омесваме меко тесто.

Набрашняваме плота и доомесваме тестото. Оформяме го на топка. Тестото е с бучици сиренце, пухкаво, меко и много леко лепнещо. Набрашняваме си плота и разточваме тестото. Докато точим си набрашняваме точилката и самото тесто за да не залепва при разточването. Точим го на лист от 6,7 мм. Режем го на правоъгълници. Загряваме олио в тиган и пържим питките от двете страни. Още топли хапваме с компот или айран. Да ви е сладко!


Продукти: сирене, брашно, заквасена сметана, сол, захар, яйца, олио, оцет, амонячна сода

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки със сирене

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пържени питки със заквасена сметана и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама