Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Пухкави макарони на фурна

Пухкави макарони на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр.  къси макаронени тръбички
2 яйца
400 мл. прясно мляко
150 г сирене
40 гр. краве масло за намазване на формата
1 с.л масло
½ ч.ч захар + 2-3 с.л. за отгоре
1 щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Правила съм и други рецепти, но с тази стават наистина пухкави и меки. Усеща се вкуса на млякото и яйцата, леко на сирене, не са прекалено сладки, но най - важното че са много пухкави, не сухи и сбити, предполагам защото има повече прясно мляко. Рецептата е от кулинарен сайт “Храна за моите канибали”.

Слагаме в тенджера на котлона вода да заври. Слагаме вътре малка щипка сол. Прибавяме ½ пакет макарони на къси тръбички да се сварят. ½ пакет от Дерони са 200 гр. т.е аз използвах 200 гр. макарони. След като се сварят ги отцеждаме от водата. Намазваме с масло тава с ринг и падащо дъно за торта с диаметър 25 см. В купа разбиваме яйцата с миксер. Прибавяме прясното мляко и захарта. Натрошаваме сиренето. В съда с макароните слагаме течната смес и сиренето. Разбъркваме с голяма лъжица. Изсипваме сместа във формата за торта. Отгоре разпределяме нарязани на малка парченца масло. Поръсваме отгоре с 3 с.л захар. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като получат приятен загар и станат готови ги вадим. Режем на триъгълници като торта. Сервираме в чинии.


Продукти: макарони, яйца, прясно мляко, сирене, краве масло, захар, сол

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Макарони на фурна

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пухкави макарони на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама