Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Питки с праз, чушка и кайма

Питки с праз, чушка и кайма

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 г. брашно за баница София мел
300 мл. вода
олио за пържене на питките
300 г. кайма
2 стръка праз
1 малък зелен пипер
1 ч.л. чубрица
1 щипка кимион
1 щипка сол
½ кубче прясна мая
1 щипка захар
1 с.л олио
1 с.л оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

100 мл. от водата я затопляме леко и в нея слагаме от брашното 1-2 с.л с връх и 1 щипка захар. Разбъркваме с лъжичка и вътре слагаме и ½ кубче прясна мая. Пресяваме брашно за баница в голяма тава, за повече удобство. Правим кладенче в брашното. Разбъркваме кваса и като бухне го слагаме при брашното. Добавяме олиото, солта и оцета и другите 200 мл. вода. Замесваме меко тесто. Прехвърляме го на плота и доомесваме. Покриваме го с кърпа да почине.

През това време почистваме праза и го режем на дребно. Зеленият пипер също го почистваме и го режем на дребно. Каймата в отделна купа я намачкваме с ръце. Подправяме я със сол, чубрица и кимион. Слагаме олио в тиган на котлона да се сгорещи и задушаваме праза с чушката. Разбъркваме. Добавяме каймата и тя да се позапържи леко. Трябва зеленчуците да омекнат и каймата да смени цвета си. Трябва да е ронлива и със сменен цвят, не на трохи и много запържена. Нужно е плънката да е сочна, не суха. Делим тестото на равни по големина топки.Топките оформяме с ръце. Покриваме ги с кърпа да не съхнат. Всяка топка разточваме върху набрашнен плот с диаметър приблизително 1 педя. Слагаме от плънката и прегъваме. Краищата ги прищипваме. Получените питки ги пържим от двете страни. Наливаме олио в тиган на котлона да се сгорещи. Опържваме питките. Още горещи ги хапваме с мляко. Да ви е сладко!


Продукти: брашно, вода, олио, кайма, праз, пипер, чубрица, кимион, сол, мая, захар, оцет

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки с кайма
Питки с бекон и сирене

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Питки с праз, чушка и кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама