Начало » Тестени изделия » Рецепти за Изделия от бутер тесто » рецепта Мигелитос
Мигелитос
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г. бутер тесто
брашно за разточване
пудра захар за поръсване
за крема:
600 мл. прясно мляко
180 г. захар
10 бр. ванилия
3 с.л царевично нишесте
4 жълтъка
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
Разстиламе бутер тесто върху набрашнен плот и го разточваме тънко по оригинална рецепта. Аз използвах пакетчета бутер тесто /охладено, навито на рулце/ от Лидъл, което е тънко. От него се изрязват квадрати със страни около 4 на 4 см. Аз го изрязах с нож по дължина и ширина, като първо си премерих по ширина и височина по 4 см. и отбелязах с леки резки. Не е нужно шаблон, за да може да използваме цялото тесто без да остават изрезки. Слагаме хартия за печене в тавите на фурната и се поставят на разстояние едно от друго квадратите. Бухват при печенето. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор до готовност за около 15 минути. Оставяме да се охладят.
Сипваме млякото в тенджерка, заедно със захарта. Захарта трябва да се разтвори. Разбъркваме. Жълтъците и нишестето се разбъркват с малко студена вода в купа. Към тях се налива част от топлото мляко. Сипват се при останалото мляко и се готви на умерен огън докато се сгъсти. Разбъркваме непрекъснато. След като кремът е готов го махаме от котлона. Добавят се пръчката канела и ванилия за аромат. Настъргваме кора на лимон и я добавяме и нея. Разбъркваме добре. Оставяме да се охлади. Разбъркваме често. След като са се охладили бутерките ги режем през средата с подходящ нож. С лъжица нанасяме от крема върху долната част /тази, която е била върху хартията за печене/ и похлупваме с горната. Най-накрая поръсваме с пудра захар. Става чудно десертче, рецептата е от Бон Апети. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мигелитос
От форум:
От друг сайт: