Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лучник - II вариант

Лучник - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1/2 кубче мая
1 ч.л захар
3 с.л олио
1 с.л сол
400 мл топла вода
около 800г брашно

за плънката:
1 кг кромид лук
2 картофа
2 червени сухи чушки
черен и червен пипер
чубрица
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо се приготвя плънката:
Лукът се нарязва на ситно (аз използвах кухненски робот) и се задушава в няколко лъжици олио. Като промени цвета си и поомекне добавих настърганите картофи, натрошените сухи чушки и подправките. Задушава се до готовност. Оставя се да се охлади.

Замесва се обикновено тесто от изброените продукти. Оставя се да втаса и се разделя на две части, а едната на още две малки.

Разточва се голямата топка на кора по-голяма от тавата, в която ще се пече. Разстила се половината от плънката. Отгоре се покрива с разточена кора от малките топки. Изсипва се другата половина от плънката и се покрива с последната разточена топка тесто. Загръщат се стърчащите краища, като се притискат хубаво. Оставя се да втаса около 30 минути, намазва се с разбито яйце с малко прясно мляко и се пече на 200 градуса до готовност (не съм засичала времето, просто проверявах).


Продукти: мая, захар, олио, сол, вода, брашно, лук, картофи, сухи чушки, черен пипер, червен пипер, чубрица

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Бъдни вечер, Постни ястия, Вегетариански рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Лучник
Традиционен български лучник
Прасенца от содено тесто с плънка от лук

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Лучник - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear