Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с ябълки

Кекс с ябълки

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1 ч.л. кафе (какао)
0,5 ч.ч. орехи
стафиди
по желание 0,50 мл газирано питие лимонада, кола или др.
1 бакпулвер
2 с.л. пудра захар
4 ябълки, настъргани

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с ябълки

В купа разбиваме яйцата + захарта. На струйка добавяме олиото. Брашното разделяме на две, като в едната му част слагаме бакпулвера и пресяваме заедно. Започваме да смесваме брашното с яйчената смес. Ако имаме 50 мл газирана вода или друго газирано го добавяме и него. Ако нямаме, не добавяме нищо. Добавяме и ванилията. Накрая добавяме и настърганите ябълки и отново объркваме всичко. Разделяме сместа на две. В едната й част добавяме какаото и го бъркаме до хомогенна смес. Омазняваме тава и обрашняваме, или с хартия за печене на дъното. В обрашнената тава изсипваме едната половина от сместа. След това върху нея сипваме и другата смес, която е с какаото. Ако имаме ядки, добавяме и тях към сместа. Ядките не са задължителни. Печем според фурната, с която сме си свикнали да печем ежедневно. Печем на средно ниво и на средно силна фурна. За да не прегори отгоре може да му се сложи фолио за кратко време. За готовност проверяваме с клечка за зъби. Не трябва да има мокри участъци по нея. Това е сигурен знак, че кексът ни е изпечен. След като го извадим от фурната го оставяме няколко минути в тавата, леко да застине. Така се отдръпва малко от стените на тавата и лесно се изважда с обръщане върху чиния. Поръсваме обърнатия кекс с пудра захар.


Продукти: яйца, захар, олио, брашно, ванилия, кафе, орехи, стафиди, бакпулвер, пудра захар, ябълки

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кекс с газирана напитка
Кекс с ябълки и моркови
Кекс с круши и инка

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с ябълки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама