Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с царевичен грис

Кекс с царевичен грис

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

12 с.л  царевичен грис
1 щипка сол
1 щипка захар
1 ч.л бакпулвер
½ ч.л сода за хляб
1/3 кофичка от 400 гр. кисело мляко
2 яйца - малки
50 мл. олио
1 ч.ч сирене
брашно за посипване на формата
олио за намазване на формата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме в дълбока купа почти с връх 12 с.л царевичен грис. Царевичният грис е румънски, който използвах, малко се различава от този, който съм купувала в България. В киселото мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме настрана да се активира. При царевичния грис слагаме 1 ч.л бакпулвер и размесваме. Разбиваме с вилица в друга купа две малки яйца. Към тях прибавяме солта и захарта и пак разбиваме. Отмерваме 50 мл. олио. После слагаме и олиото и киселото мляко с активираната вече сода. Най-накрая постепенно поставяме царевичния грис и разбъркваме. Натрошаваме сирене около 1 ч.ч. Разбъркваме всичко. Намазваме с олио формата за кекс. Посипваме я с брашно. Предварително загряваме фурната на 200 градуса и после намаляваме. Изсипваме сместа и заглаждаме. Печем до суха клечка във фурна на 180 градуса. След като се изпече и изстине малко, обръщаме кекса в подходящ съд.


Продукти: царевичен грис, сол, захар, бакпулвер, сода за хляб, кисело мляко, яйца, олио, сирене, брашно

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кекс с грис

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Кекс с царевичен грис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear