Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Каноли

Каноли

Разпечатай

от готварската книга на Моника Кабаиванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г брашно
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжичка канела
голяма щипка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаена лъжичка какао на прах (по избор)
30 г. масло
1 жълтък
50 мл бяло вино
слънчогледово олио
шам фъстъци
половин стандартен пакет черен шоколад

за крема:
200-250 г рикота
100 г маскарпоне
1/2 чаша захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното, канелата, содата, какаото в купа с щипка сол. Добавете захарта и ги смесете. Добавете размекнато масло и смесете докато няма бучки. Смесете заедно жълтъка и виното и ги сипете при другите съставки. Внимателно месете тестото в купата, за да се смеси всичко много добре. Сложете прозрачно фолио отгоре, за да не влиза въздух и за около 30 мин го оставете в хладилника. Когато го изкарате го разточете на тънко и изрежете хубави, не много големи квадрати. Увийте ги около форми или ако нямате около нещо кръгло (аз ги увих около форма за шприц :D) Залепете с белтъка, който ви остана и ги сложете във фризера за около 15-20 минути, за да си запазят формата когато се пържат. През това време напълнете 1/3 от висока тясна тенджера с олио (или фринтюрник) и го оставете да се загрее. Ако започне да пуши, сложете капака на тенджерата отгоре и намалете котлона. Температурата му трябва да бъде не повече от 180 градуса. Махнете формичките или каквото сложихте отвътре. Дълбоко пържете канолите, за да станат златисто кафяви. За да направите крема смесете двете сирена и захарта и разбъркайте. Сложете в шприц и обилно напълнете канолите. Разтопете шоколада и натрошете на ситно шамфъстъците. Украсете както желаете. Идея. Потопете само единия край на канолата в течния шоколад преди да сложите крема и поръсете с малко фъстъци. Изчакайте шоколадът да се втвърди. Напълнете с крем и нежно с бързи движения над канолата изпръсквайте малко шоколад след това сложете съвсем малко крем отгоре в средата и поръсете само него с фъстъци.


Продукти: брашно, захар, канела, сода бикарбонат, сол, какао, краве масло, бяло вино , олио, шам фъстъци, шоколад, рикота, маскарпоне

Тагове: Оригинални рецепти, Италианска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Каноли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама