Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Фунийки от кори за баница
Фунийки от кори за баница
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница
масло
за крема:
1 литър прясно мляко
4 жълтъка
8 с.л.брашно
12 с.л.захар
1 ванилия
лимонова кора
100 г черен шоколад
100 мл течна сметана
От корите изрязваме квадрати 10/10 см. Намазваме ги с масло. За всяка фунийка са ни необходими 3 квадрата. Правим фунийки от алуминиево фолио, за да са по-устойчиви слагаме няколко пласта фолио. Увиваме нарязаните кори около алуминиевите фунийки и изпичаме до леко порозовяване.
В тенджерка смесваме брашното и захарта за крема. Добавяме малко прясно мляко и бъркаме, за да се получи гладка каша. Слагаме жълтъците, ванилията, лимоновата кора и разреждаме с останалото мляко. Варим крема до сгъстяване. След като се свари добавяме шоколада и бъркаме докато се стопи. Оставяме да се охлади крема. Разбиваме сметаната на сняг и я прибавяме към крема. С шприц пълним крема във фунийките и украсяваме с плодове по желание.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Фунийки от кори за баница
От форум:
От друг сайт: