Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен дюнер - II вариант

Домашен дюнер - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Йоана Йорданова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за питките:
200 мл. вода
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме

за плънката:

500 гр. месо по избор
подправки за овкусяване
картофи
кисели краставички

за чесновия сос:
200 гр. кисело мляко
100 мл. майонеза
4-5 скилидки чесън
черен пипер

за намазване на питките:
100 гр. разтопено масло
шарена сол
чесън на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресяваме брашно в тава и правим кладенче. Изливаме водата, добавяме солта и замесваме меко тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме 10 мин. да почине.

През това време разтапяме маслото и добавяме по малко шарена сол и чесън. Нарязваме месото на жулиени и овкусяваме (соев сос, подправка за съответното месо, черен пипер). Картофите могат да се изпържат или изпекат.

Тестото се разделя на около 10 еднакви топки, разточва се на тънко и се изпича на тиган или скара. Веднага след като се отстранят от огъня се намазват с приготвената смес от масло и подправки и се покриват, за да омекнат. Накрая дюнерите се завиват с плънката и заливат с чесновия сос.


Продукти: вода, сол, брашно, свинско месо, пилешко месо, картофи, кисели краставички, кисело мляко, майонеза, чесън, черен пипер, краве масло, шарена сол, чесън на прах

Тагове: Турска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Дюнери
Домашен дюнер

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар25 Януари 2017
Тони Иванова
Колко вкусно !



Ако желаете, може да сложите връзка към Домашен дюнер - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама