Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Арабско реване с грис и малинов сироп

Снимка 1 от рецепта за Арабско реване с грис и малинов сиропСнимка 2 от рецепта за Арабско реване с грис и малинов сиропСнимка 3 от рецепта за Арабско реване с грис и малинов сиропСнимка 4 от рецепта за Арабско реване с грис и малинов сиропСнимка 5 от рецепта за Арабско реване с грис и малинов сироп
1 2 3 4 5

Още рецепти за Други десерти

Рецепта за Шоколадов пай Шоколадов пай

Рецепта за Лимонов пай Лимонов пай

Рецепта за Мъфини с грейпфрут Мъфини с грейпфрут

Рецепта за Лимонови мъфини Лимонови мъфини

Рецепта за Мъфини с мента Мъфини с мента

Арабско реване с грис и малинов сироп

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч.грис
1 ч.ч.захар
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
125 гр.краве масло
1 ванилия

за сиропа:
1 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода

за украса:
малинов сироп
счукани бадеми

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се киселото мляко и содата, захарта, гриса и ванилията. Всичко се смесва добре и се изсипва в тавичката, в която е разтопено маслото. Пече се на 170 градуса до готовност. Когато се охлади се залива с врелия сироп и се оставя да престои няколко часа, за да поеме сиропа. При сервиране се полива с малинов сироп и се поръсва със счукани ядки по желание.


Продукти: грис, захар, кисело мляко, сода бикарбонат, краве масло, ванилия, малинов сироп, бадеми

Тагове: Aрабска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Норвежка морска кухня

Норвежка морска кухня

В средата на месец май издателство "Ентусиаст" публикува специалното кулинарно издание "Норвежка морска кухня". В изданието са поместени рецепти за приготвяне на ястия от традиционната норвежка кухня, като основният продукт са морските деликатеси и рибата.
още »

Полезните свойства на репичките

Полезните свойства на репичките

Репичките са отличен източник на витамин С, който се грижи за имунната система и съединителната тъкан, предпазва от сърдечносъдови заболявания и помага за прочистването на тялото от  тежки метали.
още »

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

След Великден: Какво да сготвим с варени яйца

За Великден обикновено боядисваме доста яйца, които не успяваме да изядем, а с тях можем да приготвим различни вкусни ястия.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Арабско реване с грис и малинов сироп


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама