Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Арабско реване с грис и малинов сироп

Арабско реване с грис и малинов сироп

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 ч.ч.грис
1 ч.ч.захар
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
125 гр.краве масло
1 ванилия

за сиропа:
1 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода

за украса:
малинов сироп
счукани бадеми

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Смесват се киселото мляко и содата, захарта, гриса и ванилията. Всичко се смесва добре и се изсипва в тавичката, в която е разтопено маслото. Пече се на 170 градуса до готовност. Когато се охлади се залива с врелия сироп и се оставя да престои няколко часа, за да поеме сиропа. При сервиране се полива с малинов сироп и се поръсва със счукани ядки по желание.


Продукти: грис, захар, кисело мляко, сода бикарбонат, краве масло, ванилия, малинов сироп, бадеми

Тагове: Aрабска кухня

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Арабско реване с грис и малинов сироп


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама