Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Гръцки ябълков пай Милопита

Гръцки ябълков пай Милопита

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче краве масло (125 гр.)
1 яйце
1 с.л. захар
4 с.л. прясно мляко
1 с.л. ром или коняк
1 ч.л. бакпулвер

За пълнежа:

3-4 ябълки
2 с.л. кафява захар
1 с.л. мед
1 с.л. краве масло
1 с.л. ром или коняк
захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гръцки ябълков пай Милопита

Брашното се пресява с бакпулвера. Към него се добавят краве маслото (нарязано на кубчета) и захарта и се разбиват в кухненски робот. След това се прибавят яйцето, ромът (коняка) и прясното мляко. Разбиват се докато се оформи меко тесто, изважда се и ако е лепкаво се добавя още малко брашно. Тестото се разточва и се разстила на дъното и по стените на тавичка за пай с диаметър около 25-28 см. Оставя се в хладилник за около 1/2 час и през това време се обелват ябълките и се нарязват на филийки.

В тенджерка се загряват краве маслото, захарта, медът и ромът (конякът). Изсипват се ябълките и се задушават няколко минути докато омекнат. Изваждат се от сиропа и се оставят да се охладят.

Ябълките се подреждат върху тестото и се посипват със захар. Паят се пече в предварително загрята фурна при 180°C за 30-40 минути. След като се охлади отгоре се полива със сиропа, в който са се задушавали ябълките.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Гръцки ябълков пай Милопита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди