Начало » Хранене » 5 основни вреди на преработените храни
5 основни вреди на преработените храни
Всеки обича да яде. Някои повече, други по-малко, някои са запалени кулинари, други изобщо не проявяват интерес към готварското изкуство. Истината обаче е, че от храната зависи нашето здраве и пълноценен живот. Вижте няколко от основните вреди на преработените храни и решете, дали да ги употребявате.
1. Те водят до пристрастяване. Обработката им променя или премахва важни компоненти от храната, като фибри, вода и хранителни вещества, а това променя начина, по който се усвояват и асимилират в тялото си.
2. Преработените храни водят до затлъстяване. Това е така, защото в повечето от тях се съдържат мононатриев глутамат (MSG), високо-фруктозен царевичен сироп и изкуствени подсладители.
3. 70% от храните, които консумираме развалят вътрешната ни екосистема. Консумирайте повече пълнозърнести продукти, върху които полезните организми живеят.
4. Храната е в основата на проблемите с паметта, депресиите и промяната в настроението. В действителност, най-голямата концентрация на серотонин се на мира в червата, а не в мозъка. Ето защо здравето на дебелото черво може да има такова голямо влияние върху психичното ви здраве.
5. Преработените храни, могат да доведат до стерилитет. Това е така, заради липсата на достатъчни хранителни вещества и генно модифицираните съставки.
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Хранене:
- Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
- Освежаващи коктейли с кафе за лятото
- Кулинарни предизвикателства за Великден