Начало » Продукти » Сиренето Моцарела


Сиренето Моцарела

Сиренето Моцарела

15 Юли 2011 | Az-gotvia

Моцарела (mozzarella) e тип прясно и меко италианско сирене от региона Кампания. Класическата моцарела (mozzarella di bufala campana) се призвежда от биволско мляко в Югозападна и Централна Италия, предимно в района на град Неапол. Днес това сирене се произвежда предимно от краве мляко. То не може да бъде съхранявано дълго време, затова се продава като топки, потопени в саламура. Тези топки се наричат mozzatura (обрезки), откъдето идва и името на сиренето. Майсторът меси сиренето, подобно на месене на тесто за хляб. Цветът на сиренето е порцеланово-бял, вътрешността е еластична и пастообразна. Има изтънчен млечно-сладък вкус.

Сиренето моцарела се използва при приготвянето на автентичните неаполитански пици. Консумира се още като добавка към много видове салати и запечено върху резен домат. Ето една рецепта за сандвич с домат и моцарела.

Статията е прочетена: 3887 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Продукти:

Коментари (1)


avatar-male02 Февруари 2013
Владимир Петровски
При приготвянето на рецепта фузили с пилешки гърди използвах два пакета Моцарела, която до този момент не бях опитвал, но сега мога да кажа, че много ми харесва


реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама