Начало » Хранене » Най-консумираният млечен продукт е сиренето


Най-консумираният млечен продукт е сиренето

Най-консумираният млечен продукт е сиренето

29 Септември 2011 | БГНЕС

Най-консумираният млечен продукт е сиренето, което ядем между 2 и 4 пъти в седмицата, показва ново проучване.

Ежедневната консумация на млечни продукти има положителен ефект върху мозъка, паметта, вниманието, координацията, речта, мисленето, ориентацията и планирането, обясняват специалисти.

В проучването участват повече от 900 възрастни, които подложили на проверка своите визуално - пространствени способности, памет и умение да планират и организират. Повече от 1/3 от доброволците консумирали млечни продукти ежедневно, а 50% от тях ги консумират от 2 до 6 пъти в седмицата.

Най-популярният млечен продукт е сиренето, а след него е обезмасленото или нискомаслено мляко. "Млечните продукти са изключително полезни на тялото. По-рано ние открихме, че калцият, протеините, витамин D и магнезият, съдържащи се в тях, играят значителна роля в загубата на тегло, риска от диабет и хипертония. Открихме, че консумацията на млечни продукти има положителен ефект върху когнитивните функции", обясниха специалистите.

Предлагаме ви нашите рецепти със сирене

Статията е прочетена: 2990 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Хранене:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди