Начало » Съвети и идеи » Кога е най-правилно да добавим солта
Кога е най-правилно да добавим солта
Често се питаме кога да посолим даден продукт. Има известни правила, които трябва да се спазват. Например месният бульон се посолява когато е напълно готов, а рибният - в началото на варенето.
Посолете рибата 15 минути преди пърженето, а яйцата и зеленчуците - непосредствено преди пърженето.
Картофите се солят малко преди да са готови.
Месото, печено на скара, се соли накрая, а черният дроб се пече и пържи посолен.
Мазните ястия се посоляват по-обилно.
Рибата изисква повече сол в сравнение със свинското и пилешкото месо.
Ако все пак сте пресолили яденето, сложете в него кора хляб или 1-2 нарязани картофа. Ако сте пресолили супа, сложете 1 к.ч. прясно мляко. Пресоленото месо увийте в мокра кърпа. Поръсете го отгоре с 1 лъжичка сол и го оставете в захлупен съд. След 1 час ако по повърхността са се образували кристали, излишната сол е извлечена.
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Съвети и идеи:
- Как да почистим петната в кухнята
- Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
- Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти