Начало » Съвети и идеи » Кога е най-правилно да добавим солта


Кога е най-правилно да добавим солта

Кога е най-правилно да добавим солта

20 Септември 2011 | Аз готвя

Често се питаме кога да посолим даден продукт. Има известни правила, които трябва да се спазват. Например месният бульон се посолява когато е напълно готов, а рибният - в началото на варенето.

Посолете рибата 15 минути преди пърженето, а яйцата и зеленчуците - непосредствено преди пърженето.

Картофите се солят малко преди да са готови.

Месото, печено на скара, се соли накрая, а черният дроб се пече и пържи посолен.

Мазните ястия се посоляват по-обилно.

Рибата изисква повече сол в сравнение със свинското и пилешкото месо.

Ако все пак сте пресолили яденето, сложете в него кора хляб или 1-2 нарязани картофа. Ако сте пресолили супа, сложете 1 к.ч. прясно мляко. Пресоленото месо увийте в мокра кърпа. Поръсете го отгоре с 1 лъжичка сол и го оставете в захлупен съд. След 1 час ако по повърхността са се образували кристали, излишната сол е извлечена.

Статията е прочетена: 3745 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Съвети и идеи:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама