Начало » Продукти » Италианските сиропи Fabbri
Италианските сиропи Fabbri
През 2015 се отбелязва стогодишнината на Amarena Fabbri. Емблематичният продукт е роден през 1915 – годината, в която са родени Ингрид Бергман, Франк Синатра, Едит Пиаф и Марио Моничели и също така Дженаро Фабри празнува 10-ия юбилей на своята Premiata Distilleria G. Fabbri в Портомаджоре, първата централа на компанията. През тази година съпругата му Ракеле създава нова рецепта, несъзнателно давайки живот на един продукт, който все още се счита за еталон в хранителната индустрия: Amarena с плодове. Един гастрономичен специалитет, на който Дженаро решава да даде най-ценната опаковка: бяла керамична ваза със сини арабески, проектирана от майстора на керамиката Рикардо Гати от Фаенца. Amarena скоро се превръща в синоним на великолепие и в емблематичен символ на компанията.
През ноември 2014 г. Amarena Fabbri се появава на голям екран в комедията „Извинете, че съществувам” с Раул Бова и Паола Кортелези. Присъствието на Amarena Fabbri в този филм не е случайно – спомняме си появата на продукта и в комедиите „Втората ми сватбена нощ” на Пупи Авати и „Нищо общо” на Къртис Хенсън с участието на Камерън Диас и Тони Колет през 2005 г.
Класическа като филм със София Лорен и обожавана от италианците, Amarena Fabbri става вдъхновение дори за артисти от различни области на визуалното изкуство, които участват с творбите си в традиционния конкурс, стартирал през 2005 г. в чест на стогодишнината на компанията. Произведенията им – от фотографии до скулптури – се излагат в Pinacoteca Nazionale di Bologna в началото на годината.
Декадентска, изкусителна и изпълнена с вкус и аромат, Amarena Fabbri и днес се произвежда от същите диви череши по семейната рецепта, използвана преди повече от 100 години. Amarena Fabbri е превъзходна като топинг за gelati, сладоледи, чийзкейкове и десерти, както и за приготвяне на различни ароматни блюда. Черешките й са идеални за миксолозите, които ги използват за направата на иновативни коктейли, особено за прочутата искряща Amarena Amore Mio, приготвяна с Prosecco.
На 13 октомври (вторник) от 11:30 часа в хотел „Маринела” София, зала „Витоша” ще се състоят пресконференция, ВИП презентация и дегустация на италианските сиропи Fabbri, които са сред най-добрите продукти в света в сферата на напитките, джелато и сладкарските изделия. Събитието ще се състои в рамките на Световното първенство за бармани в хотел „Маринела” София от 10 до 15 октомври.
Специален гост на събитието ще бъде г-н Никола Фабри – четвърто поколение собственик на компанията. Той ще участва в пресконференцията заедно с г-н Мирослав Печев, собственик на “Софсток”, официален представител на Fabbri за България. Алесандро Катани – Brand Ambassador на Fabbri, ще демонстрира приготвянето на емблематични коктейли с Amarena Fabbri. Водещ на събитието ще бъде проф. Любомир Стойков – главен медиен консултант на „Софсток”.
Италианските сиропи FABBRI вече в България
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Продукти: