Начало » Хранене » Гроздето предпазва от хипертония


Гроздето предпазва от хипертония

Гроздето предпазва от хипертония

25 Юли 2011 | БГНЕС

Консумацията на грозде помага за нормализирането на кръвното налягане, а също така предотвратява развитието на хипертония, твърдят учени от Калифорния.

Те са установили, че хората, консумиращи в течение на четири месеца и половина грозде, имат по-ниско кръвно налягане от тези, в чиято диета този плод е отсъствал. Консумацията на грозде също така е съдействала за подобряването на функционирането на сърдечно-съдовата система като цяло. Специалистите обясняват положителното влияние на гроздето с флавоноидите, които то съдържа. За нормализиране на кръвното налягане човек трябва да яде по 9 порции грозде дневно /всяка порция съдържа по около 15 зърна/, съветват учените.

Статията е прочетена: 3051 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Хранене:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди