Начало » Хранене » Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно
Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно
"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
За готвенето в микровълнова печка е подходяща такъв тип храна, която ще задържи повече от полезните хранителни вещества, които съдържа. Например така важните за организма плодове и зеленчуци, съдържащи много Витамин C, е по-добре да приготвяме в микровълнова. С намаляването на времето за приготвянето им, ще запазим повече от ценните витамини в тях, отколкото ако ги варим във вода. Така е и с останалите хранителни вещества, които биват унищожавани при готвенето им във вода.
Според заключението на учените, освен, че не трябва да се плашим да приготвяме храната си в микровълновата печка, в определени случаи това е по-добрият вариант за приготвянето й.
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Хранене:
- Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
- Освежаващи коктейли с кафе за лятото
- Кулинарни предизвикателства за Великден