Начало » Хранене » Нестле България намалява съдържанието на сол и добавя изсушени зеленчуци, билки и подправки в своите продукти


Нестле България намалява съдържанието на сол и добавя изсушени зеленчуци, билки и подправки в своите продукти

Нестле България намалява съдържанието на сол и добавя изсушени зеленчуци, билки и подправки в своите продукти

13 Март 2015 | Nestle

В началото 2015 г. Нестле България представи обновената гама продукти MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима Супа. Новите рецепти, на едни от най-търсените в категорията си кулинарни продукти, са с намалено съдържание на сол, съдържат изсушени зеленчуци, билки и подправки и са без добавен мононатриев глутамат и хидрогенирани мазнини.

„През последните години потребителите изпитват известни притеснения относно употребата на продукти, чието съдържание не разбират. Те имат все по-голяма необходимост от удобството на съвременните кулинарни решения, които са вкусни и удобни за съхранение и употреба и все повече се интересуват от здравословната страна на ястията, които консумират. За да отговорим на техните нужди, ние преразгледахме съставките в продуктите си. Обяснихме на етикетите си съставките, които потребителите не разбират, премахнахме тези, които ги притесняват и намалихме количеството на тези, които се смятат за по-неблагориятни - като солта. Въпреки, че за 91% от нашите потребители все още най-важният критерий за избор на ястие, което приготвят у дома, са предпочитанията на тяхното семейство; 89% твърдят, че изборът им се определя и от здравословната страна на ястието; а за 87% най-важното в рецептата са съставките.“, коментира Нели Ангелова, бизнес мениджър „Кулинарни продукти и корпоративни връзки“ в Нестле България.

Концепцията на обновените гами MAGGI Малки Тайни и MAGGI Любима супа е да осигурят цялостни решения за балансирани ястия, които могат да се приготвят бързо и лесно с гарантиран краен резултат. Такава е и обновената рецепта на класическият MAGGI Малки Тайни „Винен кебап“, който е с близо 50% изсушени зеленчуци, а ароматните билки и подправки правят вкуса още по-богат и наситен. В рецептата не е добавен мононатриев глутамат, а количеството сол е с 20% по-малко. Тази позната традиционна класическа рецепта е с осъвременено съдържание, но запазва добре познатия и очакван от българския потребител вкус. Обновена е и рецептата на най-често приготвяното ястие в българското домакинство – пилешката супа. MAGGI Любима супа “Пилешка с фиде” съдържа ароматна комбинация от 11 зеленчуци и подправки, съчетани с леко пилешко месо и фиде за плътност и наситен вкус, а по традиция супата е застроена с мляко.

Обновяването е подкрепено и от Йоли от 24Kitchen, която е разработила алтернативни рецепти за разнообразни ястия с употребата на продуктите, в линия със стремежа на марката да предлага все по-голямо разнообразие на своите потребители.

Статията е прочетена: 2512 пъти

Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Oще от Хранене:



реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди