Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта с цветя

Торта с цветя

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блатовете:
6 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
настъргана кора от лимон
1 ванилия
1 бакпулвер

за крема:
2 ч.ч. прясно мляко
(сварено и прецедено)
2 с.л. захар
3 яйца
2 с.л. брашно
1 с.л. нишесте
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч.ч. сметана
2 с.л. пудра захар

за захарния фондан:
250 г. бонбони маршмелоу
500-600 г пудра захар
30 мл вода
1 ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се олиото, настърганата лимонова кора и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към сместа. Разбърква се добре и се изсипва в тава, постлана с хартия за печене. След като се изпече и изстине се разрязва на два блата.

Приготвяне на крема:

Яйцата се разбиват на пяна със захарта. Прибавя се на тънка струя млякото, в което предварително са размити нишестето и брашното. Сместа се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. След това се оттегля от котлона и се разбърква енергично още 1-2 минути. Приготвеният крем се ароматизира с ванилията и се охлажда напълно. Сметаната се разбива с пудрата захар и се добавя към крема.

Единият блат на тортата се напоява с подсладено прясно мляко или захарен сироп, отгоре се слага от крема и върху него втория блат. Отгоре и отстрани се слага отново крем.

Приготвяне на захарния фондан:
Бонбоните се стопяват в микровълнова фурна за около 1 минута. Добавят се водата и ванилията и се бърка, докато се получи гладка смес. Отделя се една чаша пудра захар, а останалата пудра захар се добавя чаша по чаша като се бърка. Когато се получи лепкаво тесто ръцете се намазват с масло и се меси, като се добавя и останалата захар. Трябва да стане гладко и да спре да лепне. Оформя се на топка и се загъва във фолио. Слага се в хладилник за няколко часа, най-добре за 1 нощ. Изважда се и се оставя да достигне стайна температура.

Взема се от фондана, разточва се на кръг и се поставя върху тортата, като трябва да я покрие напълно, включително и отстрани. Останалия фондан може да се оцвети с безвредна боя и също се разточва,  като от него с формички за сладки се изрязват цветя, с които се украсява тортата.


Продукти: яйца, захар, брашно, олио, кора от лимон, ванилия, бакпулвер, прясно мляко, нишесте, сол, сметана, пудра захар, бонбони маршмелоу

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (7)


много сладурска торта...
Много симпатична торта! Красива!
Аватар23 Юни 2012
Надя Недева
Много е красива.. ;)
Много красива торта !
Разкошна е , но дали ще се справя и аз да я направя. Ако успея ще се похваля със снимка.
Аватар18 Май 2012
Шери Курт
Чудесна е!
Тази торта и като бижу :)


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Торта с цветя


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама