Начало » Зимнина » Рецепти за Туршии » рецепта Свежа туршия
Свежа туршия
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени чушки
зелени чушки
зелени домати
моркови
карфиол
червено цвекло
целина
аспирин
захар
сол
оцет
вода
количеството и съотношението на продуктите е по желание
Продуктите се нарязват едро или дребно по желание, разбъркват се добре, за да се смесят и семеста се пълни в буркани. На всеки буркан се слагат по 1,5 аспирина, 1 равна супена лъжица сол, 1 равна супена лъжица захар, малка кафяна чашка оцет и се долива с вода. След като се затворят бурканите, в продължение на седмица до 10 дни се обръщат всеки ден. След като мине този период туршията вече може да се консумира. Остава си така свежа като току що направена, дори за година при правилно съхранение.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Свежа туршия
От форум:
От друг сайт:
Nikolai Lukov