Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Венец от печени чушки

Венец от печени чушки

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

18 бр. печени червени чушки
500 гр. кайма
150 гр. ориз
1 глава кромид лук
подправки
50 мл. олио
100 гр. кашкавал
1 к.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чушките се обелват и се подреждат по стените на намазнена форма за кекс (с чашка в средата). Запържват се кромида и каймата и към тях се добавя измития ориз. Всичко се задушава, добавя се и една чаша вода, оризът трябва да е почти готов.

Върху подредените чушки се изсипва част от плънката, отгоре се редят чушки и пак се слага плънка, така се реди до свършване на продуктите, завършва се с ред чушки. Пече се в загрята фурна за 45 минути.

След като се охлади, обърнете внимателно върху подходяща чиния или каквото имате (аз съм обърнала върху дъното на форма за кекс, за да мога да върна във фурната да се разтопи кашкавала). По желание поднесете с млечен сос. Добър апетит!!!

Тук искам да уточня, че чушките се подреждат и около чашката на формата, краищата остават извън формата и после се покрива с тях най - отгоре.


Продукти: червени чушки, кайма, ориз, лук, подправки, олио, кашкавал, вода

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Венец от печени чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear