Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско с кисело зеле на фурна

Свинско с кисело зеле на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг свински гърди
1 кисела зелка
1 глава лук
5 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
300 мл зелев сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в горещото олио за няколко минути. Поръсва се с червения пипер и се разбърква. Дръпва се от огъня и се добавят нарязаното зеле и зелевият сок (ако зелето е много солено може да се измие с вода преди да се нареже). Връща се на котлона, за да се задуши зелето за 3 -4 минути. След това се премества в тава и се добавя нарязаното свинско месо. Пече се доста време в зависимост от фурната - около 1,5 - 2 часа. От време на време се разбърква.


Продукти: свински гърди, свинско месо, кисело зеле, лук, олио, червен пипер, зелев сок

Тагове: Рецепти за Йордановден, Рецепти за Ивановден, Рецепти за Стефановден

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Свинско с кисело зеле
Запечено свинско с кисело зеле


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар23 Януари 2012
Илияна Димова
Много е вкусно зелето приготвено във фурна! Запържвам леко и месото преди да добавя към зелето. Изпичам зелето в огнеупорен съд с капак, а малко преди да е готово, отварям и запичам до готовност!


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Свинско с кисело зеле на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама