www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 07 Януари 2012

Свинско с кисело зеле на фурна

Необходими продукти
1 кг свински гърди
1 кисела зелка
1 глава лук
5 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
300 мл зелев сок

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в горещото олио за няколко минути. Поръсва се с червения пипер и се разбърква. Дръпва се от огъня и се добавят нарязаното зеле и зелевият сок (ако зелето е много солено може да се измие с вода преди да се нареже). Връща се на котлона, за да се задуши зелето за 3 -4 минути. След това се премества в тава и се добавя нарязаното свинско месо. Пече се доста време в зависимост от фурната - около 1,5 - 2 часа. От време на време се разбърква.