Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта `Сиромашки` сарми

`Сиромашки` сарми

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. кълцано месо
500 гр. ориз
3-4 бр. стръка праз-лук
500 гр. лук
200 гр. сланина
млян черен пипер
червен пипер
чубрица
2 бр. зеленчуков бульон
зелеви листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвя се плънка, като се задушат нарязаните на малки парченца праз и лук в маста. Добавете кълцаното месо и нарязаната на парченца сланина. След като се позадушат, прибавете и ориза. Сложете подправките и зеленчуковите бульони. Сложете от готовата плънка във всеки зелев лист и завийте на сърма. Наредете ги в дълбока тенджера, долейте със зелев сок, затиснете ги отгоре с чиния. Варете на тих огън продължително. Преди да сервирате, запечете сармите в тава във фурната.


Продукти: месо, ориз, праз, лук, сланина, черен пипер, червен пипер, чубрица, зеленчуков бульон, зеле

Тагове: Българска кухня, Рецепти за Коледа, Рецепти за Йордановден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сарми и чушки с кълцано месо
Сарми с кълцано месо
Сармички с кълцано месо и гъби

Последни статии

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


След като задушите лука и праза, може да позадушите и ориза, а месото да сложите на сурово и така да завиете сармите.



Ако желаете, може да сложите връзка към `Сиромашки` сарми


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама