Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Пъстърва на скара

Пъстърва на скара

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

по 1 рибка пъстърва на човек
лимон
зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибите се почистват, измиват и подсушават. Намазват се с лимонов сок и сол отвътре и отвън и се поливат със струйка зехтин. В "коремчето" на всяка рибка се поставя кръгче или две лимон, може също пресен копър или магданоз. Пекат се на скара и от двете страни докато хванат хрупкава коричка. Поднасят се топли с гарнитура по избор.


Продукти: риба, пъстърва, лимон, зехтин, сол

Тагове: Лесни рецепти, Ястия на скара

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Приемайте редовно пълнозърнести храни за дълголетие

Приемайте редовно пълнозърнести храни за дълголетие

Режим на хранене, който включва три пъти дневно пълнозърнести храни изглежда, че води до по-голямо дълголетие, включително и чрез намалена смъртност от инфаркт и рак, сочи проучване.
още »

Девесил

Девесил

Девесилът е многогодишно растение от семейството на магданоза и моркова - Сенникоцветни, което достига 1-2 метра височина. Познат ни е като незаменима подправка, подходяща за рибни чорби и супи или за агнешко печено. 
още »

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Обожавам пъстърва! :)


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Пъстърва на скара


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама