Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Пъстърва на скара

Пъстърва на скара

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

по 1 рибка пъстърва на човек
лимон
зехтин
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Рибите се почистват, измиват и подсушават. Намазват се с лимонов сок и сол отвътре и отвън и се поливат със струйка зехтин. В "коремчето" на всяка рибка се поставя кръгче или две лимон, може също пресен копър или магданоз. Пекат се на скара и от двете страни докато хванат хрупкава коричка. Поднасят се топли с гарнитура по избор.


Продукти: риба, пъстърва, лимон, зехтин, сол

Тагове: Лесни рецепти

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Обожавам пъстърва! :)


Ако желаете, може да сложите връзка към Пъстърва на скара


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама