Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Празнични свински котлети

Празнични свински котлети

Разпечатай

от готварската книга на Нина Райчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 броя свински котлети
300 - 400 гр гъби печурки
1 голяма глава червен лук
олио
200 гр майонеза
300 гр кисело мляко
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и леко се запържват в олио, за да се запечатат. Редят се в тава. В същата мазнина се запържват нарязаните лук и гъби, след което се разпределят върху месото. Разбива се сос от майонезата, киселото мляко, горчицата, меда и брашното и се разпределя върху котлетите. В съда от соса се налива малко вода, за да се оберат останалите продукти и се излива в тавата, като течността трябва просто леко да покрива дъното. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече около час и се сервира с гарнитура по избор.


Продукти: свински котлети, свинско месо, гъби, печурки, червен лук, олио, майонеза, кисело мляко, горчица, мед, брашно, сол, черен пипер, чубрица

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пържоли с мед
Пържоли на фурна
Свински пържоли на фурна
Свински пържоли с гъбен сос
Свински пържоли със сметанов сос

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Празнични свински котлети


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear