www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 25 Декември 2013

Празнични свински котлети

Необходими продукти
10 броя свински котлети
300 - 400 гр гъби печурки
1 голяма глава червен лук
олио
200 гр майонеза
300 гр кисело мляко
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
чубрица

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и леко се запържват в олио, за да се запечатат. Редят се в тава. В същата мазнина се запържват нарязаните лук и гъби, след което се разпределят върху месото. Разбива се сос от майонезата, киселото мляко, горчицата, меда и брашното и се разпределя върху котлетите. В съда от соса се налива малко вода, за да се оберат останалите продукти и се излива в тавата, като течността трябва просто леко да покрива дъното. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече около час и се сервира с гарнитура по избор.