Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита с рози

Пита с рози

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

900 гр. брашно
2 яйца
60 гр. краве масло
20 гр. жива мая
300 мл. прясно мляко
50 мл. топла вода (тя се добавя към маята и захарта)
3-4 с.л. кисело мляко
щипка сода
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
1 - 2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита с рози

Пресява се брашното и в купа се отделя малко от него (около 200 гр). Към него се добавя предварително шупналата мая със захарта, киселото мляко със содата, яйцата (без един жълтък, той е за намазване), оцета, олиото и млякото. Всичко се бърка и след това се добавя малко по малко към пресятото брашно, смесено със солта. Меси се меко тесто и се оставя да втаса за 40 минути покрито с кърпа и намазано с олио на топло.

След като е втасало се разделя на 7 топки, 5 от тях се разточват и се слагат една на друга, като между тях се маже с разтопеното масло. След това се реже на 8 триъгълници, като се започва от средата и не се реже до края. Така получените триъгълници (всеки от 5 кори) започват да се обръщат един по един нагоре и не се слагат един на друг плътно, а се застъпват на половина и така се правят всичките. Всяка от останалите две топки се разделя на 10 малки топчета - общо 20. Вземат се 5 по 5 и се разточват малки кръгчета, които се слагат едно на друго, като се застъпват наполовина, навиват се на руло и се реже на две.  Така се получават розичките, които се редят в средата. Маже се с жълтъка, разбит с малко олио и втасва още 20 минути. Пече се на умерена фурна около 45 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Аватар23 Януари 2014
Даниела Иванова
чудесна е .....
Красиво!
Мнооооого добре!
Красота!



Ако желаете, може да сложите линк към Пита с рози


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама