Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Кюфтета в доматен сос

Кюфтета в доматен сос

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 грама кайма
подправка за кайма
1 к.ч. ориз
2 с.л. олио
сол
4 глави лук, нарязан на ситно
червен пипер
1 литър доматен сос
1 литър вода
3 с.л. брашно
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата омесваме с подправката за кайма, солта и ориза. Правим малки кюфтенца и ги оставяме в чиния. Задушаваме лука в олиото, поставяме червения пипер и доматения сос. Като поври малко прибавяме  водата и магданоза. Като заври се прибавят едно по едно кюфтенцата и се оставя на тих огън да се досготви. Ако е нужно да се посгъсти се разбива брашно с вода и на тънка струя се налива в горещия сос и се разбърква добре.


Продукти: кайма, подправка за кайма, ориз, олио, сол, лук, червен пипер, доматен сос, вода, брашно, магданоз

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


Ако желаете, може да сложите връзка към Кюфтета в доматен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

Evro.net



реклама