Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Запеканка с картофи, шунка и краставички

Запеканка с картофи, шунка и краставички

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 големи картофа
70 г.  шунка
70 г. кашкавал
2 мариновани краставички
1 ч.ч прясно мляко
1 яйце
сол на вкус
черен пипер на вкус
100 г. заквасена сметана
1 с.л брашно
30 г. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги на половина, не повече. В тенджера с вода на котлона ги сваряваме. Прибавяме малко щипка сол. След като сварят картофите ги режем на тънки кръгчета. Намазваме малка тава с масло. Подреждаме един ред с картофените кръгчета едно до друго. Нарязваме 2 краставички на тънки лентички. Шунката също я нарязваме на тънки лентички. Върху първия ред картофи слагаме краставичките и шунката навсякъде. Следва втори ред картофи, едно до друго парчета. Разбиваме 1 яйце с 1 с.л брашно, 1 ч.ч прясно мляко и 100 г. заквасена сметана с помощта на телена бъркалка. Подправяме със сол и черен пипер. Пак разбъркваме. Изсипваме сместа отгоре, така че да има навсякъде. На места слагаме парченца масло. Настъргваме кашкавала и разпределяме отгоре. Поръсваме с черен пипер. Печем на 180 градуса до готовност в предварително загрята фурна. Режем на парчета и сервираме в чиния.


Продукти: картофи, шунка, кашкавал, мариновани краставички, прясно мляко, яйца, сол, черен пипер, заквасена сметана, брашно, краве масло

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Запеканка от картофи
Запеканка с картофи
Запеканка с картофи и спанак
Запеканка с кренвирши

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Запеканка с картофи, шунка и краставички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear