Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с ябълка и орехи

Сладкиш с ябълка и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 ч.л бакпулвер
1 голяма зелена ябълка - леко кисела орехи
1 шепа пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Изваждаме яйцата на стайна температура. Чукваме ги едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с миксер в суха купа. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица. Обелваме 1 голяма зелена леко кисела ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Режем на квадрати.


Продукти: яйца, захар, брашно, краве масло, бакпулвер, ябълки, орехи, пудра захар

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сладкиш с ябълки и орехи
Ябълков сладкиш
Сладкиш с ябълки
Ябълков кекс с орехи

Последни статии

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Изкусителни рецепти за кафе за Коледа

Коледа е изпълнена с добре познати аромати и кафето е един от тях. Световноизвестната компания Lavazza приветства коледния дух и доказва колко лесно можем да превърнем кафето в още по-изкусителна напитка.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш с ябълка и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама