www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Февруари 2017

Сладкиш с ябълка и орехи

Необходими продукти
4 големи яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
масло за намазване на тавата
брашно за посипване на тавата
1 ч.л бакпулвер
1 голяма зелена ябълка - леко кисела орехи
1 шепа пудра захар

Изваждаме яйцата на стайна температура. Чукваме ги едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с миксер в суха купа. Добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с миксер. Пресяваме брашното със сито. Към брашното слагаме бакпулвера и ванилията. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно. Изсипваме сместа в тавичка и заглаждаме с лъжица. Обелваме 1 голяма зелена леко кисела ябълка. Нарязваме ябълката на малки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Нарязваме на ситно орехите – около 1 шепа и разпределяме и тях отгоре. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар с цедка. Режем на квадрати.