Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пържолки с бира и картофи

Пържолки с бира и картофи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. свински малки пържоли
черен кимион
1 с.л. чубрица
сол на вкус
4 с.л. олио
1 кг. картофи
250 мл. бира
50 гр. масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме картофите и ги измиваме добре. Режем ги на големи кубчета. Слагаме ги в купа. Посоляваме ги на вкус и подправяме с черен пипер пак на вкус. Пържолите ги овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, кимион и малко чубрица. Всичко е на вкус.

В кръгла тава слагаме около 4 с.л олио на дъното, като разпределяме равномерно. На дъното на тавата слагаме пържолите. Около пържолите разпределяме картофите. Поръсваме отгоре леко с чубрица. Отмерваме си 250 мл. бира и поливаме отгоре месото с картофите. Доливаме още 1 ч.ч топла вода. Приблизително количеството е да се покрият картофите с месото. Слагаме да се пече на 200 градуса в загрята фурна. В оригиналната рецепта пише че се слагат сурови пържолите. Аз лично ги запечатах леко на тиган с 1-2 с.л олио от двете страни. Към края на печенето вадим тавата и разпределяме равномерно нарязаните парченца масло отгоре и доливаме вода ако е нужно. Пак печем до готовност. Това е! Вадим тавата като се опече. Сипваме от ястието в чиния и сервираме.


Продукти: свинско месо, кимион, чубрица, сол, олио, картофи, бира, краве масло, вода

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пържоли и моркови с вино
Пържоли на фурна
Свински пържоли на фурна

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Пържолки с бира и картофи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear