Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Патешко със зеленчуци

Патешко със зеленчуци

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. порции патешко месо
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 голям морков
3 големи картофа
1 голяма гъба
½ к.ч олио
1 глава кромид лук
1/2 ч.ч магданоз
2 ч.ч патешки бульон
1 бр. червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона сваряваме порции патешко. Припенваме докато варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем. Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лукът го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после по дължина на тънки парченца.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка сол и щипка черен пипер. Обелваме картофите и ги нарязваме на по-големи кубчета  и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер. В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието.


Продукти: патешко месо, сол, черен пипер, моркови, картофи, гъби, олио, лук, магданоз, патешки бульон, червен пипер

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Патешко с грах
Патешки маншони с кисело зеле

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Патешко със зеленчуци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама