www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Януари 2017

Патешко със зеленчуци

Необходими продукти
4 бр. порции патешко месо
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 голям морков
3 големи картофа
1 голяма гъба
½ к.ч олио
1 глава кромид лук
1/2 ч.ч магданоз
2 ч.ч патешки бульон
1 бр. червен пипер

Предварително в подсолена вода в тенджера на котлона сваряваме порции патешко. Припенваме докато варим. Не ги варим много, защото допълнително ще ги печем. Почистваме 1 глава кромид лук и 1 пипер. Нарязваме пипера на едри парчета. Лукът го нарязваме на полумесеци. Гъбата я нарязваме на две и после по дължина на тънки парченца.

В дълбок тиган на котлона слагаме олиото и го загряваме. В него слагаме лука да се задуши. Почистваме моркова и го нарязваме на кръгчета. Прибавяме при лука пипер, гъбите и моркова да се задушат. Разбъркваме. Овкусяваме с щипка сол и щипка черен пипер. Обелваме картофите и ги нарязваме на по-големи кубчета  и ги слагаме и тях към края. Пак разбъркваме. Прецеждаме бульона, в който сварихме патешките порции. Леко поръсваме парчетата патешко с черен пипер. В тава слагаме зеленчуците. Между тях слагаме патешкото. Поливаме с 2 ч.ч бульон. Поръсваме с нарязан на дребно пресен магданоз. Печем на 240 градуса до готовност на ястието.