Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Лондонски квадрат

Лондонски квадрат

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
300 г захар
100 г орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч.ч. кисело мляко
125 г краве масло
200 г шипков мармалад
1 ванилия
брашно - до нужната гъстота

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Едно яйце и два жълтъка (белтъците се запазват) се разбиват с 200 г от захарта докато побелеят. Към тях се слагат киселото мляко, предварително смесено със содата, разтопеното краве масло, ванилията и брашно до нужната гъстота.

В правоъгълна тава се слага хартия за печене, стените и дъното се намазват с масло. Сипва се сместа и блатът се пече в загрята на 180 градуса с вентилатор до готовност.

Орехите се наситняват. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. След като блатът се изпече се отделя от хартията за печене и се връща отново в тавата. Блатът се маже с леко загрят в микровълнова фурна шипков мармалад, поръсва се с половината орехи, отгоре се слагат разбитите белтъците. Поръсва се с останалите орехи и се запича на 150 градуса, докато кората стане хрупкава като целувка – около 30 минути. Изважда се от фурната и още топъл се реже.


Продукти: яйца, захар, орехи, сода бикарбонат, кисело мляко, краве масло, шипков мармалад, ванилия, брашно

Тагове: Английска кухня

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Лондонски сладкиш


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Лондонски квадрат


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама