Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Лондонски квадрат

Лондонски квадрат

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
300 г захар
100 г орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч.ч. кисело мляко
125 г краве масло
200 г шипков мармалад
1 ванилия
брашно - до нужната гъстота

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Едно яйце и два жълтъка (белтъците се запазват) се разбиват с 200 г от захарта докато побелеят. Към тях се слагат киселото мляко, предварително смесено със содата, разтопеното краве масло, ванилията и брашно до нужната гъстота.

В правоъгълна тава се слага хартия за печене, стените и дъното се намазват с масло. Сипва се сместа и блатът се пече в загрята на 180 градуса с вентилатор до готовност.

Орехите се наситняват. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. След като блатът се изпече се отделя от хартията за печене и се връща отново в тавата. Блатът се маже с леко загрят в микровълнова фурна шипков мармалад, поръсва се с половината орехи, отгоре се слагат разбитите белтъците. Поръсва се с останалите орехи и се запича на 150 градуса, докато кората стане хрупкава като целувка – около 30 минути. Изважда се от фурната и още топъл се реже.


Продукти: яйца, захар, орехи, сода бикарбонат, кисело мляко, краве масло, шипков мармалад, ванилия, брашно

Тагове: Английска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Лондонски сладкиш

Последни статии

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури смъкват излишните килограми

Бобовите култури отдавна са известни като здравословна опция за намаляване на холестерола, но те също така помагат в борбата с излишните килограми.
още »

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

Учени от Харвард: Готвенето с микровълнова фурна не е вредно

"Готвенето в микровълнова фурна е по-подходящо при някои видове храни", твърдят учени от Харвард, според които митовете за вредата от микровълновите печки не се потвърждават.
още »

Киноа

Киноа

В съвременната епоха киноа се цени особено заради хранителната си стойност, като съдържанието ѝ на протеини е много високо (14% от масата), макар и не по-високо от повечето бобови растения. Хранителните оценки на киноа показват, че тя е източник на пълноценен протеин, на фибри и фосфор, както и с високо съдържание на магнезий и желязо.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Лондонски квадрат


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама