Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Картофи с кюфтенца на фурна

Картофи с кюфтенца на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г свинска кайма
сол
черен пипер
чубрица
700 г картофи
2 глави лук
4-5 с.л. олио
2 домата
1 морков
3 ч.л. магданоз
щипка черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В голяма купа слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре. Правим малки кюфтенца. В една купичка до нас слагаме малко оцет, ако ни залепва каймата да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме. Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. През това време почистваме доматите от кората, лука също го почистваме. Моркова го почистваме и него, носле го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на резени, слагат се в тава. Прибавят се задушения лук, доматите и моркова, като са разпределят равномерно в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си правим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и го слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 С. Вече готово сервираме в чиния.


Продукти: кайма, сол, черен пипер, чубрица, картофи, лук, олио, домати, моркови, магданоз, черен пипер, сол

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Кюфтенца с картофи на фурна

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар24 Януари 2017
Тони Иванова
Ще го пробвам звучи интересно !



Ако желаете, може да сложите връзка към Картофи с кюфтенца на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама