Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. дъгова пъстърва
5 с.л зехтин Екстра Върджин
сол на вкус
черен пипер на вкус
бял пипер на вкус
1 връзка пресен магданоз
1 клонка пресен розмарин
½ бр. жълт лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистваме 2 бр. дъгова пъстърва и я измиваме със студена вода. Посоляваме я от всички страни, включително и корема. Слагаме сол на вкус, както и черен и бял пипер. Поръсваме от всички страни и с черен и бял пипер. Поръсваме със зехтин корема и цялата риба. Измиваме 1 връзка магданоз и го режем на дребно. Накъсваме игличките на пресния розмарин и го смесваме с магданоза. Слагаме от тях в корема, около 2/3 части. Другата 1/3 слагаме върху рибите. Измиваме лимона и го режем на шайби. От тях слагаме в корема на рибите и отгоре им. В малка тава, застлана с хартия за печене слагаме плътно двете риби и обвиваме с фолио отгоре. Печем на 180-200 градуса за 45 мин.


Продукти: дъгова пъстърва, зехтин, сол, черен пипер, магданоз, розмарин, лимони

Тагове: Рецепти за Никулден

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пъстърва във фолио
Пъстърва във фолио - II вариант
Пъстърва на тиган
Пъстърва на фурна

Последни статии

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »

Любимите храни на зодия Везни

Любимите храни на зодия Везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-здраво стъпилите хора от всички зодиакални знаци. Те са истински любители на храната, но това което най-много ги впечатлява е цялото суетене около приготвянето й.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Дъгова пъстърва с магданоз и розмарин


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама