Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Домашна бискветена торта

Домашна бискветена торта

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити " Закуска"
какао
1 литър прясно мляко
1 ч.чаша захар кристална
1 ч.чаена лъжица пудра захар
1 ч. чаена лъжичка нес кафе
3-4 суп.лъжици брашно
2 пакетчета ванилия
1 яйце
краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме крема, като кипваме около 800 мл. от млякото и в него добавяме последователно, бучка масло, кристалната захар и смес от яйцето, брашното и малко от останалото мляко и накрая двете ванилии. Бъркаме непрекъсното и когато кипне, сваляме от котлона. Съдът, в който ще подреждаме тортата намокряме леко със студена вода. Бисквитите накисваме в останалото мляко, в което сме разтворили пудрата захар и кафето. Подреждаме слой бисквити, слой крем и така докато напълним съда, като завършваме с крем. Оставяме няколко часа да престои в хладилник докато стегне. Украсяваме по желание.


Продукти: бисквити, какао, прясно мляко, захар, пудра захар, нес кафе, брашно, ванилия, яйца, краве масло

Добави към любими рецепти Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks



Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар07 Януари 2012
Анелия Терзиева
Винаги домашното е по-добро-няма спор:)
Аватар16 Декември 2011
Татяна Караджова
най-харесвам торти и сладкиши домашно приготвени, а не с готови блатове и кремове от пакетчета


реклама

Ако желаете, може да сложите връзка към Домашна бискветена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я



реклама