www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 17 Септември 2011

Домашна бискветена торта

Необходими продукти
1 пакет бисквити " Закуска"
какао
1 литър прясно мляко
1 ч.чаша захар кристална
1 ч.чаена лъжица пудра захар
1 ч. чаена лъжичка нес кафе
3-4 суп.лъжици брашно
2 пакетчета ванилия
1 яйце
краве масло

Приготвяме крема, като кипваме около 800 мл. от млякото и в него добавяме последователно, бучка масло, кристалната захар и смес от яйцето, брашното и малко от останалото мляко и накрая двете ванилии. Бъркаме непрекъсното и когато кипне, сваляме от котлона. Съдът, в който ще подреждаме тортата намокряме леко със студена вода. Бисквитите накисваме в останалото мляко, в което сме разтворили пудрата захар и кафето. Подреждаме слой бисквити, слой крем и така докато напълним съда, като завършваме с крем. Оставяме няколко часа да престои в хладилник докато стегне. Украсяваме по желание.