Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни меденки с украса от айсинг

Коледни меденки с украса от айсинг

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр брашно
щипка сол
1 пак.бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. смес от джинджифил, канела и карамфил
250 гр мед
130 гр кафява захар
1 яйце
2 с.л. ром
100 гр краве масло

за айсинга:
1 белтък
400-500 гр. пудра захар
няколко капки лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Медът и захарта се смесват и леко се загряват. Добавят се яйцето, рома и кравето масло и сместа се разбива с миксер, докато стане на пяна.

Брашното се пресява с бакпулвера, содата и подправките и се добавя към медената смес, като се бърка. Получава се лепкаво тесто, което се слага поне за 2 часа в хладилника. Ако тестото е твърде лепкаво, оформете го на топка с намаслени ръце, но не добавяйте повече брашно.

Разточете тестото на кора, с дебелина 0,5 см и изрежете сладки с различни формички. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.

За украсата:
С миксер се разбива белтъкът с лимоновия сок (може да се ползва и лимонтозу). Лъжица по лъжица се добавя пудрата захар. Разбива се докато се получи гладък крем. За украсата се използва сладкарски шприц или найлонова кесийка с малка дупчица. Украсете меденките според фантазията си!


Продукти: брашно, сол, бакпулвер, сода бикарбонат, джинджифил, канела, карамфил, мед, кафява захар, яйца, ром, краве масло

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Коледни сладки със захарна глазура
Коледни сладки с джинджифил и канела
Коледни сладки с какао
Коледни сладки с канела и мед

Последни статии

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Гуакамоле - най-известното предястие, приготвено от авокадо

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.
още »

От къде произлиза кебапът

От къде произлиза кебапът

Историята на кебапа датира още в далечните записи на азиатска и африканска кухня.
още »

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Как да подберем най-подходящото меню за гости

Ако сте решили да разпуснете с приятели и да се позабавлявате в домашна обстановка, съветите, които ще намерите тук, са точно за вас. Дори да организирате събиране, в което фокусът не е насочен към храната, менюто все пак не трябва да остава на заден план, а да бъде правилно подбрано.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (4)


Невероятни!
Аватар30 Декември 2012
Надя Недева
Страхотни са :)
Аватар29 Декември 2012
Нина Райчева
Много са красиви!
Аватар29 Декември 2012
Диана Димитрова
Много са красиви!



Ако желаете, може да сложите връзка към Коледни меденки с украса от айсинг


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди





реклама