Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Тутманик със спанак и сирене

Тутманик със спанак и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 мл краве прясно мляко
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1с.л олио
50 мл зехтин
42 г мая
1 яйце
около 700г брашно
250-300 г сирене
200 г спанак

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря със захарта и млякото и заедно с останалите продукти (без яйцето, сиренето, спанака и зехтина), се замесва тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 4 топки, измесват се и се оставят малко да се отпуснат.

Разточете една кора (тънка), поръсете със зехтин, сирене и спанак (моят в случая беше замразен, като го размразих и отцедих добре). Разточете друга кора и я сложете върху първата, пак поръсете със зехтин, спанак и сирене. Подредете отново кора, плънка, кора, плънка. Загърнете всички кори заедно като плик (двете по две срещуположни страни). Обърнете и го сложете в намаслена тава, като го притиснете леко. Нарежете го отгоре като триъгълници, но не до края. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете до готовност.


Продукти: прясно мляко, кисело мляко, сол, захар, олио, зехтин, мая, яйца, брашно, сирене, спанак

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик с плънка от сирене и яйца

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Тази рецепта доста ми допадна!



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик със спанак и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear