Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Тутманик със спанак и сирене

Тутманик със спанак и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 мл краве прясно мляко
3 с.л кисело мляко
1 с.л сол
1 с.л захар
1с.л олио
50 мл зехтин
42 г мая
1 яйце
около 700г брашно
250-300 г сирене
200 г спанак

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Маята се разтваря със захарта и млякото и заедно с останалите продукти (без яйцето, сиренето, спанака и зехтина), се замесва тесто. Оставя се да втаса. След това се разделя на 4 топки, измесват се и се оставят малко да се отпуснат.

Разточете една кора (тънка), поръсете със зехтин, сирене и спанак (моят в случая беше замразен, като го размразих и отцедих добре). Разточете друга кора и я сложете върху първата, пак поръсете със зехтин, спанак и сирене. Подредете отново кора, плънка, кора, плънка. Загърнете всички кори заедно като плик (двете по две срещуположни страни). Обърнете и го сложете в намаслена тава, като го притиснете леко. Нарежете го отгоре като триъгълници, но не до края. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете до готовност.


Продукти: прясно мляко, кисело мляко, сол, захар, олио, зехтин, мая, яйца, брашно, сирене, спанак

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Тутманик
Тутманик - II вид
Тутманик с плънка от сирене и яйца

Последни статии

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Мазнините - Защо не трябва да ги отписваме изцяло

Специалисти като д-р Огнян Пелов са на мнение, че мазнините в никакъв случай не са „злодеите“, за които всеки ги смята, като според д-р Пелов мазнините не покачват нивата на холестерол в кръвта, нито пък отключват пътя към надебеляването.
още »

Папая

Папая

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират.
още »

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Варна стана домакин на Академия `ИЗПЕЧИ С ЛЮБОВ`

Следващите курсове ще се проведат в Плевен на 24 и 25 февруари, в Пловдив на 10 и 11 март и в София на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията има възможност свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил

Коментари (1)


Тази рецепта доста ми допадна!



Ако желаете, може да сложите връзка към Тутманик със спанак и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама