Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Торта “Павлова”

Торта “Павлова”

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia.bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 яйца
щипка сол
300г захар
1/2 с.л. оцет
1 с.л. нишесте

За крема:
500 мл животинска сметана
1 с.л. пудра захар
1 с. л. ванилов екстракт

манго и къпини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Белтъците и жълтъците се отделят, после белтъците се разбиват заедно с щипката сол, като трябва да станат на сняг. След това постепенно се добавя и захарта. Добавят се оцетът и нишестето. Разбива се за още няколко минути, за да се получи твърда, гъста и гладка смес. После внимателно се прехвърля в тава и се оформя кръг. Малко преди това трябва да загреете фурната на 110 градуса. Печете блата за 1 час и 30 минути (ако е нужно и по-дълго). Не отваряйте фурната.

Как се прави крема? Първо сметаната се разбива с миксер и после се добавя и пудрата захар. Добавя се ваниловият екстракт и пак се разбърква за малко. Охладеният блат се намазва с крема. След това може да поръсите тортата си с плодовете, които сте избрали!


Продукти: яйца, сол, захар, оцет, нишесте, сметана, пудра захар, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Торта с горски плодове

Последни статии

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »

Как да станете най-добрият млад готвач

Как да станете най-добрият млад готвач

S.Pellegrino обяви третото издание на международния си конкурс за изгряващи кулинарни таланти от цял свят, вече с по-широка селекция и удължена продължителност.
още »

Какво не знаем за яйцата

Какво не знаем за яйцата

Знаете ли, че яйцето е обявено за един от най- универсалните продукти. То се приема самостоятелно, сварено или сурово, може да участва в закуската, салатата, супата, основното и десерта.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Торта “Павлова”


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я





реклама