www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 11 Август 2017

Торта “Павлова”

Необходими продукти
6 яйца
щипка сол
300г захар
1/2 с.л. оцет
1 с.л. нишесте

За крема:
500 мл животинска сметана
1 с.л. пудра захар
1 с. л. ванилов екстракт

манго и къпини

Белтъците и жълтъците се отделят, после белтъците се разбиват заедно с щипката сол, като трябва да станат на сняг. След това постепенно се добавя и захарта. Добавят се оцетът и нишестето. Разбива се за още няколко минути, за да се получи твърда, гъста и гладка смес. После внимателно се прехвърля в тава и се оформя кръг. Малко преди това трябва да загреете фурната на 110 градуса. Печете блата за 1 час и 30 минути (ако е нужно и по-дълго). Не отваряйте фурната.

Как се прави крема? Първо сметаната се разбива с миксер и после се добавя и пудрата захар. Добавя се ваниловият екстракт и пак се разбърква за малко. Охладеният блат се намазва с крема. След това може да поръсите тортата си с плодовете, които сте избрали!