Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с козунак

Сладкиш с козунак

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 козунак
6 яйца - М
1 ч.ч. захар
700 мл. прясно мляко
1 капсула ванилия
4 с.л. захар за карамелизиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Чукваме едно по едно яйцата в купа и ги разбиваме с миксер. После прибавяме захарта. Разбъркваме яйцата със захарта и ванилията с миксера до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме отново. Карамелизираме захар на дъното на форма, в която ще правим сладкиша. Нарязваме козунака на филии и после на половинки, за да ни е по - лесно да редим. Хубаво е да не е прекалено мек, използвах по сух със стафиди, поръсен със захар, купен. Използваме форма за кекс с дупка или форма за сладкиш. Наливаме малко от сместа във формата. След това нареждаме част от нарязаните филии козунак. Заливаме отново с яйчената смес. Нареждаме останалата част от козунака и заливаме отново. Продължаваме да редим, докато запълним формата. Трябва да се напои козунака. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине сладкиша го водим от формата.


Продукти: козунак, яйца, захар, прясно мляко, ванилия

Добави към любими рецепти Разпечатай Добави във Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Крем-карамелова торта с козунак
Кейкчета от сух козунак

Последни статии

Финладия пусна хляб с насекоми

Финладия пусна хляб с насекоми

От 24 ноември в супермаркетите във Финландия се появи хляб, направен с добавка от насекоми, пише финландският вестник "Хелзингин Саномат".
още »

Любопитни факти за кубинската кухня

Любопитни факти за кубинската кухня

Типичното за кубинската кухня е белият ориз. Едно от основните ястия е белият ориз с едно-две пържени яйца отгоре, сервиран с пържени зрели банани.
още »

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка – интересна и вълнуваща

Кухнята на Латинска Америка е пъстра смес, както от местни традиции, така и от чуждестранни рецепти, докоснали се до латиноамериканската култура, благодарение на европейските преселници. В различните страни, именно това влияние се усеща в различни степени – от приготвянето на блюдата до поднасянето им на трапезата.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!

За да коментирате тази рецепта трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите връзка към Сладкиш с козунак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я

реклама

My Best Wear